Contoh Pidato Bahasa Jawa Tentang Pendidikan

Butuh Contoh Pidato? atau mau Pintar Pidato? Tema apapun ada disini. Terbaru, lengkap dan terbaik

Contoh Pidato Bahasa Jawa Tentang Pendidikan

Contoh Pidato Bahasa Jawa Tentang Pendidikan | Pidato pendidikan kali ini akan lebih saya fokuskan pada masalah kedisiplinan, karena disiplin merupakan salah satu hal terpenting didalam hidup dimanapun. Berikut merupakan Contoh Pidato Bahasa Jawa Tentang Pendidikan

Assalam wr wb
Aku ngormati Kepala Desa
Aku ngormati bapak / ibu hadirin
Kawitan - lan paling penting kabeh, supaya kita ajeg kurban muji kita bebarengan syukur ing Allah moho kuwoso, amarga thanks kanggo berkah, kesempatan, miskin kahanan urip Health, menehi kita iman sing bisa ngumpul Panggonan prasaja nanging kita padha tresna iku.

Shlawat berangkaikan Greetings tau bosen - bosen kita wis diwenehi roh Nabi gedhe alam raja Muhammad mugia ing akhirat kita tak safaatnya sesuk.

Supaya akeh wong - sing wong intelektualitaslah orng kang ndadekake kang ilmuwan gedhe. Sing mikir kaya sing siji, amarga bener membumerupakan siji bab sing bakal nggawe kita dadi wong sing nduwe plus "nambah". salah siji bab kanggo mbudidaya, sing karakter sing ora bisa dipun warisaken yen jeneng, ayo piyambak dituku diukar. Karakter kudu kudu kudu dikembangaké lan dibangun saka ing kita wong "saben".

Krisis ekonomi ora siji - bab mung sing mejet Indonesia nanging uga kejujuran lan Disiplin teka menyang iku - iku krisis ing Indonesia nergi iki. Salah iku utama kanggo wong kanggo entuk sukses, sing disebut disiplin. Disiplin mung banget prasaja tembung, nanging ing aplikasi ing saben urip sawijining - dina iku banget angel. Coba kanggo wayahe kita mbayangno apabia sistem sing dianggo ing badan kita ora bisa nganggo dsiplin. iku hard kanggo mbayangno apa bakal kelakon sabanjuré ora "bekakrah" mesthi.

Dipuntedahaken Yahoo pemerintah kanggo nggawe bekarakter pendidikan:

1. Mebiasakan Sifat miturut Indonesia nasional budaya lan agama
2. Ing supaya iwak nila - niai Pancasila basis saka karakter.
3. Ing supaya metokake jiwo lan nyawa saka Kepemimpinan ditempelake ddalam bangsa kang sabanjuré "generasi Kamerun".
4. Ingsun putra bangsa kang kreatif, Insightful lan sawijining kebansaan.
5. Membangus lingkungan sekolah sing kebak kreatifitas, aman, jujur lan loropaken.

Aku ngormati kabeh pamiarso
Ing dilakuka efforts déning pamaréntah kanggo éling Benara pendidikan karakter - bener njupuk Panggonan ing nyata "nyata" ora mung wacana, iku njupuk 3 bêsik komponenyang ndhukung efforts saka pemerintah, yaiku: kulawarga, masyarakat lan guru ing sekolah. Pendidikan karakter ing sekolah ora namung kanggo learning kawruh, nanging luwih saka mung sing contone tanduran saka moral, estetis, sopan angka lan Noble karakter. Nanging sing paling penting iku cara wis Applied ing saben dinten gesang "bemasyarakat urip".

Aku bakal nyoba kanggo njupuk conto sawetara mahasiswa prilaku ing sekolah ora apik. Contone, memalak, perang, ora salam ketoka ketemu guru, littering, nyolong, njabut words - words sing kurang nyenengake kanggo ngrungokake, lan sanesipun. Saka conto sawetara aku kasebut ing ndhuwur sadurungé, banjur mbuktikake yen karakter saka sawetara siswa sing ora sesuai karo nilai-nilai Pancasila "tidk mbok menawa luwih cocok saka esuai". Aja kita arep ngomong minangka bangsa kang suatau civilized lan educated, nanging ing gesang nyata, kita bener wadhi banget moral ing mripate bangsa - ing Kamerun liyane? Mesthi kita ora pengin ora iku? Yen mratelakake panemume ora mung kedhaftar tamba sing kudu rehabilitated, nanging uga karakter bangsa sing wis mudun.

Demikianlah wicara bab pentinge tatanan karakter karo Disiplin lan jujur. teriman sampeyan respectfully wr wb